lördag 21 januari 2012

Uppsala

En av de vackraste städerna i Sverige är utan tvekan Uppsala. Om du har tänkt resa dit har jag ett bra tips på en sida du kan besöka för att boka hotell. Den heter Hotell Uppsala och det är en sida som bjuder på ett mycket enkelt bokningssystem. Här kan man enkelt leta sig fram till ett bra hotell i Uppsala. Många gånger har man specifika krav på boendet. Ibland vill man ha tag på det billigaste hotellet och ibland handlar det om var hotellet ligger. På den sidan väljer man enkelt mellan hotellen i Uppsala.
Uppsala är kanske allra vackrast på våren. Staden är känd för alla sina vackra parker och när blommorna kommer och träden börjar knoppas är det mycket vackert. Områden kring Fyrisån är särskilt vacker under vår och sommar och det är härligt att promenera här och se forsen storma. På våren har studenterna också sitt spektakel här när det försöker ta sig nedför den strida strömmen i lustiga farkoster. Då är det fest i Uppsala. När man åker till Uppsala finns det några byggnader man skall besöka och det är kyrkan och slottet. Kanske är inte slottet det allra vackraste i Sverige men man kan nog säga att kyrkan i alla fall är det. Det är riktigt magiskt att kliva in i Uppsala Domkyrka och den kan nog mäta sig med många stora katedraler i de katolska länderna.
Uppsala har också mycket att erbjuda för den som tycker om att roa sig på kvällarna. Här är alltid många evenemang på gång och kanske beror det mycket på att här finns så många ungdomar. Uppsala Universitet är känt i hela världen för sin höga standard och många ungdomar söker sig hit för att studera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.