tisdag 20 mars 2012

Vårens och sommarens konserter i Stockholm

Stockholm har alltid varit vårt lands kulturella centrum, och särskilt under våren och sommaren är det mycket som händer, i synnerhet när det kommer till musik.

19 mars kommer den virtuose bluesartisten Joe Bonamassa till Cirkus, och bjuder i vanlig ordning på blixtrande gitarrsolon och rytande sång över tunga kompositioner inspirerade av allt från jazz till heavy metal. Ännu hårdare riff blir det på Hovet 25 april, när Judas Priest kommer till stan som ett stopp på deras sista världsturné, som ska fungera som en storslagen final på deras 40 år långa karriär. Bara en vecka senare spelar Sveriges egna metalstolthet In Flames på Debaser slussen, 2 maj, och de är med sin över 20 år långa karriär och tre miljoner sålda album inte heller några nykomlingar.

11 maj spelar den återhållsamme men mycket talangfulle countryartisten Ryan Adams, inte att förväxla med den mer rock’n’roll-inriktade Bryan Adams, på Stockholm Waterfront Congress Centre. I andra änden av spektrat har vi legenden Ozzy Osbourne med vänner, som besöker Stockholms stadion 25 maj.

En av de mest hypade musikhändelserna i år är mötet mellan giganterna JAY-Z och Kanye West, som äger rum i Globen 29 maj. I samma byggnad ett par veckor senare spelar de gamla rockrävarna Tom Petty and the Heartbreakers, 14 juni. Som avslutning på sommaren kommer den ständigt sorglöse folkhjälten Magnus Uggla till Gröna Lund 17 augusti, där satiriska och humoristiska texter som vanligt utlovas.

Om du är ute efter fler konserter i Stockholm rekommenderas http://enjoyevent.se/kultur.php. Där kan du även få hjälp med biljettbokning till konserter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.